Džejmi Oliver prešao na hot-dog i rebarca?

Zato će za mnoge biti veliko iznenađenje infromacija da Oliver planira da otvori hot-dog restoran. "The Dog House & Diner" u londonskoj Šaftsberi aveniji će, kako je najavljeno, posluživati "atraktivni meni na kojem će biti hot-dogovi, burgeri i rebarca."

Tržište za odrasle se u svakom slučaju razlikuje od onog za decu, pa i kada je hrana u pitanju. Ali, ako nekome ovaj zaokret od 180° izgleda kao nešto što bi samo velika i moćna kompanija učinila u potrazi za svežim kešom, ti moraju da se podsete da je Džejmi Oliver trenutno "velika stvar" i da je na prošlogodišnjoj listi "Sunday Times-a" najbogatijih ljudi Britanije bio zapažen sa bogatstvom od 150 miliona funti i da je na njoj bio ubedljvio najbogatiji kuvar.

Podsetimo se i da je Džejmi Oliver čovek koji je anagažovanje MekDonaldsa na Olimpijskim igrama u Londonu opisao kao "kontradiktorno".

Ali, njegova nova investicija može i da se shvati kao pomoć malim privrednicima, onima koji se trude da "fast food" industriju učine drugačijom i da je vrate u modu. Na twitter-u se pojavilo dosta kritičnih komentara u kojima se sugeriše da bi bolje ime za Džejmijev lokal bilo "Bandwagon", posle velikog broja londonskih "dajnera" koji su postali fast-food objekti u poslednjih godinu dana.

Tržište "brze hrane" u Londonu biće još zanimljivije tokom 2013. godine, pošto američki lanac "Five Guys" (za koji legenda kaže da je omiljeni lanac predsednika Baraka Obame), kao i "Shake Shack" planiraju da otvore velike objekte u ostrvskoj prestonici.

Independent, B92

Pogledajte još