Kira Najtli kao Koko Šanel

Ova zima bila je u znaku „Ane Karenjine“ Džoa Rajta a glavnu junakinju ljubavne priče koja nikada neće prestati da inspirše svet odigrala je upravo Kira Najtli. Sada je pred njom novi izazov. Još jedna legendarna žena. Moćna, inspirativna, bliža našem vremenu. Svetu je ostavila zaveštanje posebne vrste. Stilsko, modno, estetsko. Kira Najtli je filmska Koko Šanel.

Ako postoji glumica mlađe generacije koja je imala prilike da se tokom karijere dokaže u istorijskim filmskim sagama onda je to Kira Najtli. Od Džejn Ostin do Tolstoja. Uloge istorijskih, mahom literarnih, heroina donele su joj je međunarodni uspeh, brojne nagrade, poštovanje kolega i reditelja.

Krajem prošle godine savladala je možda najjači izazov do sada briljirajući u ulozi Ane Karenjine u poslednjoj ekranizaciji čuvenog Tolstojevog romana pod rediteljskom palicom Džoa Rajta. Filmska publilka širom sveta, neobično stroga kada je o kultnim junakinjama reč, sa oduševljenjem je prihvatila novu Anu a ni sud kritike nije bio ništa drugačiji. Tek, Kiru Najtli ovih dana očekuje uloga još jedne slavne i voljene žene. Da li će biti podjednako ubedljiva u roli famozne modne kreatorke i ikone čije je ime sinonim za sti – Koko Šanel?

(old_image)

Da stvar bude zanimljivija reditelj ovog kratkog filma biće proslavljeni modni dizajner Karl Lagerfeld koji inače radi za Chanel. Ovim ostvarenjem biće obeleženo sto godina od otvaranja prvog butika znamenitog modnog brenda, a popularna glumica svojevremeno je bila zaštitno lice parfema Coco Mademoiselle.

Prvi kadrovi snimljeni su u Londonu, a premijera se očekuje u prvim danima maja. Početkom istog meseca Lagerfeld će u Singapuru predstaviti novu kolekciju kuće Chanel.

Pogledajte još