Koštunica: Neprihvatljivo da Srbija bude u EU koja otima Kosovo

Koštunica je u izjavi dostavljenoj medijima naveo da je politika vlasti da je EU dobro rešenje za Srbiju pogrešna i kobna, i da jedino što može odgovarati stvarnim nacionalnim i državnim interesima naše zemlje jeste propadanje briselskih pregovora.

Kako tvrdi lider DSS, ne može biti normalno i potpuno je neprihvatljivo da Srbija treba da bude deo EU dok joj istovremeno EU otima Kosovo, što je primer koji se ne pamti u istoriji.

"Sada se još uzdamo da će papir EU biti toliko neprihvatljiv da će sadašnja vlast morati da ga odbaci. Zapadne sile koje stoje iza projekta nezavisnosti Kosova, očigledno misle da je Srbija toliko nisko pala da su joj ponudile manje i od Ahtisarijevog plana. A govoriti o Ahtisarijevom planu kao uspehu Srbije je nedostojno i neprihvatljivo", poručio je Koštunica.

Svako rešenje koje nudi EU se, prema njegovim rečima, odnosi na nezavisno Kosovo, bez obzira da li je reč o više ili manje nadležnosti za Zajednicu srpskih opština u nezavisnom Kosovu.

"Jedino što može odgovarati stvarnim nacionalnim i državnim interesima Srbije jeste da propadnu briselski pregovori i da se konačno Srbija otrezni od iluzija o Evropskoj uniji i okrene se sebi i svome razvoju", zaključio je lider DSS.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još