Južnoafrička republika: Stražar najurio Putinovo obezbeđenje

Rusi su pokušali da se odupru, objašnjavajući stražaru da su oni takođe deo „ Ruske delegacije“, ali je stražar u maskirnoj uniformi bio neumoljiv pa je izgurao obezbeđenje uz viku "Napolje! Napolje! "

Dok su Vladimir Putin i njegov kolega južnoafrički predsednik Džejkob Zuma razgovarali na marginama samita BRIK- a, obezbeđenje oba predsednika se bavilo drugim stvarima. Na snimku koji se pojavio u ruskim medijima se vidi da je obezbeđenje domaćina previše ozbiljno shvatilo svoj posao, pa su tako Putina ostavili bez obezbeđenja, koje su zatim bukvalno najurili iz zgrade.

Kamera koja se zatekla tu snimila je trenutak kada je Putin sa ličnim obezbeđenjem ulazio u zgradu, ali ubrzo kamera beleži kako se pojavljuje jedan uniformisani stražar, koji bukvalno rukama gura Putinove telohranitelje napolje iz zgrade.

Ispočetka Rusi su pokušali da se odupru, objašnjavajući stražaru da su oni takođe deo „ Ruske delegacije“, ali je stražar u maskirnoj uniformi bio neumoljiv pa je izgurao obezbeđenje uz viku "Napolje! Napolje! "

Neumoljivi čuvar je imao još jedna dodatni argument, pištolj privezan za pojasom, a posle kraće svađe Rusi su se povukli, a dok su izlazili na licu im se ocrtavala zbunjenost, ali posle prijave incidenta ipak su pušteni u zgradu.

Komentarišući incident, Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da su za incident krivi domaćini ", kao i da samit nije toliko dobro organizovana kao što je očekivano.

"Fudbal su bolje organizovali. Postoji dosta konfuzije "
, rekao je Peskov, pozivajući se na fudbalskom prvenstvo iz 2010 godine, čiji je domaćin bio JAR.

Južnoafričko obezbeđenje navodno se ponašalo grubo prema ruskim diplomatama, a to ponašanje išlo je do toga da su ispred nosa ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova zatvorili vrata.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još