London: Pseće meso podvalili kao jagnjetinu!?

Meso nepoznatog porekla pronađeno je u jagnjećem kariju u Velikoj Britaniji, a naučnici još nisu uspeli da otkriju o kojoj se vrsti mesa radi. Ovo novo otkriće došlo je kao posledica istrage oko prevare sa mesom u Zapadnoj Europi, piše Daily Mail.

Objava ovih analiza povuka je sa sobom mnoga pitanja. Na primer,  u Španiji je dokazano da se pseće meso stavljalo u hranu za kućne ljubimce. Budući da se u londonskom slučaju ne zna o kojem je mesu reč, moguće je da su umesto jagnjetine prodavali pseće meso "zakamuflirano" začinjenim umacima.

- Već kad smo pomislili da stvari ne mogu biti gore, došao je nalaz jagnjećeg karija u kojem je bilo mesa, ali to meso nije bilo ni jagnjetina, ni svinjetina, ni piletina, ni govedina. Nije se čak radilo ni o konjetini niti o ovčetini, rekao je portparol BBC-a.

BBC će u Velikoj Britaniji emitovati dokumentarac koji otkriva kakve vrste mesa završavaju u "brzoj" hrani. Prema prvim analizama, goveđe jelo u sebi sadrži visok nivo pilećih sastojaka uključujući i krv, dok hamburger uopšte nije bio od goveđeg mesa, osim krvi i srca.

24sata.hr

Pogledajte još