Dvanaestogodišnja Džoana Rouling iz Beograda napisala roman "Društvo malih veštica"

Knjiga "Društvo malih veštica" (izdavač "Narodna knjiga") male spisateljice Une Kozić vodi nas kroz neverovatne priče u školi za veštice Venderendi.

Maleha, Kasandra i Fred pričaju prelepu priču o ljubavi, prijateljstvu i odanosti praveći male netašluke i čini, vodeći čitaoce u izmišljenu zemlju Etvaju. U potrazi za magičnim prstenom glavni junaci upadaju u razne zamke. Na tom putu ih prate i bezglavi konji, jednorozi, ferganinci, čarobni prašak i još mnogo toga.

Una Kozić je devojčica iz Beograda, rođena u leto 2001. godine. Ide u osnovnu školu "Starina Novak“. Odličan je đak, svira klavir, dobro govori dva strana jezika a treći uči.

Ovu knjigu napisala je sa svojih 10 godina. Sa starijom sestrom Milicom ide na skijanje, a kod tetke u Kanadu na letovanje. Voli da repuje. Eminema sluša stalno, roditelje povremeno.

Una mnogo čita. Sve knjige “Harija Potera” (ali i mnoge druge) je pročitala prvo na maternjem jeziku, a onda i u originalu. To je samo jedan od razloga zašto je zovu malom Džoanom K. Rouling.

Pogledajte još