Dogovor pao - sačuvano Svratište

"Centar za integraciju mladih neće napustiti projekat. Dogovoreno je da iz ove organizacije nastave sa upravljanjem rada Svratišta, a u narednim nedeljama kroz dogovor ćemo pokušati da dođemo do najboljeg rešenja u zakonskim okvirima", kaže za "Blic" sekretar Nenad Matić.

Na protestu koji je počeo jutros ispred zgrade Gradske uprave u Ulici 27. marta okupilo se oko 150 Beograđana, koji su ovim gestom želeli da podrže CIM i Svratište. Okupljeni su na simboličan način prikupljaju pomoć za decu, stavljajući u kartonsku kutiju po 50 ili 100 dinara i to su predali, kao simboličnu pomoć za gradski budžet.

Miloš Kuvekalović, koji je organizovao protest, izjavio je da je Svratište dosad radilo zahvaljujući donatorima i da način finansiranja mora da se promeni.

Podsetimo, problemi u Svratištu počeli su 22. marta, kada je na oglasnoj tabli osvanulo obaveštenje u kom je navedeno da nisu ostvareni uslovi za dalji rad.

Svratište ponovo radi

Zajedničko saopštenje Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Centra za integraciju mladih
Beograd. 01.04.2013.

Na danas održanom sastanku predstavnika Sekretarijata za socijalnu zaštitu i predstavnica Centra za integraciju mladih postignut je dogovor o neophodnosti kontinuiranog pružanja usluge Svratište. Svi prisutni se slažu sa tim da sve dok i jedno dete živi ili radi na ulici grada Beograda, ova usluga ima opravdanje.

Ukoliko se Konkursom za finansiranje projekata odobre sredstva za Svratište, Centar za integraciju mladih će realizovati aktivnosti do kraja prve polovine godine u Krfskoj 7a.

Takođe je dogovoreno da se u toku aprila meseca na nedeljnom nivou održavaju radni sastanci Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Centra za integraciju mladih kako bi se prevazišle poteškoće i definisao osnov za realizaciju usluge Svratište u skladu sa postojećim zakonima. Do kraja aprila meseca će biti poznato koje je pravni okvir najbolji za obezbeđenje održivosti ove usluge.

Centar za integraciju mladih se zahvaljuje svima koji su se u proteklih nekoliko dana uključili i pokazali svoju zainteresovanost da učestvuju u unapređenju sistema socijalne zastite i pružili podršku deci uključenoj u život ili rad na ulici.

Pogledajte još