Ivanović: Požar podmetnut, motiv je sigurno politički

U požaru koji je izbio u ponedeljak oko 23 sata potpuno su izgorele kancelarije Građanske inicijative - Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića u centru Kosovske Mitrovice.

U požaru, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, niko nije povređen, ali su potpuno izgorele dve kancelarije i sve što je bilo u njima.

Odmah po izbijanju vatre intervenisali su pripadnici vatrogasne jedinice, koji su brzo lokalizovali i zatim ugasili vatru, a na lice mesta je izašla i kosovska policija.

Ivanović je rekao da ne zna ko bi mogao podmetnuti požar, i ocenjuje da je po sredi verovatno "politički motiv", jer lično nije ni skim u sukobu.

"U mojoj kancelariji je nađena krpa natopljena benzinom, a merdevine su bile postavljene na prozor na delu zgrade koji nije osvetljen uličnom rasvetom"
, rekao je Ivanović i dodao da zbog istrage ne može da iznosi više detalja.

Prema njegovim rečima, motiv za podmetanje požara je politika, i "to što se moje mišljenje ne podudara sa mišljenjima nekih drugih ljudi". Prostorije GI "Srbija, demokratija, pravda - Oliver Ivanović" u centru Kosovske Mitrovice izgorele su sinoć u požaru, a pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) obaviće danas uviđaj.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još