Arizona: Muškarac koji je rodio troje dece ne može da se razvede

Sud smatra da Biti, koji je rodio decu u devetogodišnjem braku sa Nensi, ne može da se razvede jer nije "legalizovao" svoj prelazak iz žene u muškarca kada se oženio.

Biti, koji je izjavio da planira da podnese žalbu na presudu suda, rođen je kao žena ali se podvrgao operaciji promene pola, i krenuo sa terapijom hormona testosterona da bi postao muškarac. Međutim, pošto njegova žena Nensi nije mogla da zatrudni, odlučio je da zadrži reproduktivne organe da bi on rodio njihovu decu.

On i Nensi su se venčali 2003. godine na Havajima, gde je on i rodio njihovo troje dece pomoću donirane sperme. Na kraju se par preselio u Arizonu.

Sada Biti želi da se razvede od Nensi da bi se ponovo oženio sa sadašnjom devojkom Ember Nikolas, sa kojom je godinu dana u vezi.

(old_image)

Sud ne može da prizna brak jer Biti nije dokazao da je bio muškarac kada se oženio sa Nensi, kao i da je Biti prestao sa uzimanjem hormona da bi zatrudneo, što ukazuje da je još bio žena.

Današnja presuda takođe oslobađa Bitija od plaćanja alimentacije za troje dece, što on ne želi jer hoće finansijski da nastavi da se brine o svojoj deci i nakon razvoda od njihove majke
.

Jednu opciju koju Bitijevi imaju jeste da se vrate nazad na Havaje, gde je njihov brak priznat, i da se tamo razvedu, pa onda da se on tamo ponovo i oženi. On je izjavio da je to za sad nemoguće jer bi morao da da otkaz na poslu i bude razdvojen od svoje dece. Druga opcija je da se oženi ponovo u Arizoni i nikad ne vrati na Havaje, jer bi tamo bio uhapšen zbog poligamije.

Advokat Nensi Biti je izjavio da i ona planira da se žali na presudu zajedno sa Tomasom, jer “ona ga priznaje kao muškarca i za nju je takođe taj brak bio validan”.

Komplikovano da komplikovanije ne može biti, zar ne?

Izvor: DailyMail/NoviMagazin

Pogledajte još