Grickalice koje su dozvoljene i tokom dijete

18 MASLINA

Masline su savršene za zadovoljavanje želje za solju, a u kombinaciji s koktelčićem čine ukusnu poslasticu. Bogate gvožđem, vitaminom i mnoštvom nezasićenih masti koje su zdrave za srce, masline, osim što su ukusne, veoma su zdrave. Zbog svog antiupalnog delovanja na probavu, masline mogu biti odlični saveznici na putu do ravnog stomaka.

DVE ŠOLJICE KOKICA

Kokice su prirodno bogate dijetalnim vlaknima, imaju nizak nivo kalorija i masti, a gotovo uopšte nema šećera. Međutim, ako zaista želite zdrave zalogaje, treba izbegavati dodavanje maslaca ili šećera u kokice jer tada će biti prepune nepoželjnih kalorija. Naime, jedno istraživanje pokazalo je kako srednje masne kokice u bioskopu sadrže više kalorija čak i od kombinacije slanine i jaja ili pomfrita za večeru. Umesto toga, dodajte malo cimeta ili soli.

POLOVINA JABUKE

Onima koji obožavaju kombinaciju slanog i slatkog, ideja kriški jabuke umočenih u maslac od kikirikija sigurno će se svideti. Ova zdrava grickalica je prepuna vlakana i daje zdravu dozu proteina i podiže nivo energije.

PET KOCKICA TAMNE ČOKOLADE

Kada želja za slatkim prevlada, teško ju je utoliti bilo čime drugim osim čokoladom, ali tada treba biti pažljiv u odabiru vrste ove poslastice. Pet kockica dobre i vrhunski kvalitetne tamne čokolade je gorkasto-slatka grickalica s manje od 100 kalorija, a ima čitav niz drugih zdravstvenih pogodnosti.

Studije sugerišu kako tamna čokolada može da pomogne u snižavanju krvnog pritiska, štiti od bolesti srca i moždanog udara, poboljšava mentalne sposobnosti, pomaže kod hroničnog umora, čak podiže libido.

14 BADEMA

Hvaljeni kao super hrana, bademi su mnogima omiljene grickalice. Sadrže veću količinu zasićenih masti koje se opisuje kao 'zdrave masti' koje, kada ih jedete u umerenim količinama, mogu pomoći kod mršavljenja. Ove orašaste grickalice takođe sadrže vlakna, magnezijum, proteine, kalijum, bakar i vitamin E koji je odličan za kožu i pomaže joj ostane meka. Velika prednost badema je da ih uvek možete strpati u torbu i uvek imati pri ruci zdrav međuobrok.

30 BOBICA GROŽĐA

Slatko, ukusno i sočno, sveže grožđe je odličan izbor za međuobrok. Grožđe pomaže u lečenju anemije, umora, artritisa i reume. Osim toga, grožđe u popriličnoj meri usporava bolesti srca i znakove starenja zbog visokoe količine antioksidansa koje sadrži.

Izvor: Blic

Pogledajte još