Afrodizijaci koje svi mogu da priušte

Cimet

Osušena kora cimeta oduvek se koristi kao ukusan začin i kao dobar afrodizijak. Legenda kaže da je kraljica od Sabe zadivila kralja Solomona ne samo svojom pameću i bogatstvom, već i mirisom. Kada je stigla u Jerusalim, pre nego što će se sresti s kraljem, namazala je telo uljem od cimeta. Kralj Solomon nije mogao da joj odoli.

Spanać

Odličan je izvor gvožđa i kalcijuma. Mišićima je upravo potreban kalcijum da bi mogli da se protegnu, prenosi metro portal.

Tunjevina

Omega 3 masne kiseline su odlične za one koji pate od impotencije. Riba poput tune, sardine ili skuše dva do tri pita nedeljno može pomoći rešavanju ovog problema.

Bobičasto voće

Probajte jagode, borovnice ili kupine. Sve sadrže cink, koji je potreban za zdravlje reproduktivnih organa.

Repa

Možda nije omiljeno povrće, ali repa je poznata po tome da jača imunitet. Osim toga, sadrži sastojke koji pomažu jetri, koja pomaže pri proizvodnji polnih hormona. Takođe je bogata gvožđem, kalcijumom i kalijumom koji su potrebni da bi se održala zdrava cirkulacija reproduktivnih organa.

Banane

Ako želite da poboljšate vaše raspoloženje i seksualnu želju isprobajte ovo tropsko voće. Ne samo da je bogato alkaloidnom supstancom po imenu bufotenin, koja podiže raspoloženje, već sadrži i vitamin B6 koji pomaže regulaciji nivoa testosterona.

Jabuke

Pojedi jednu jabuku svaki dan i neće ti biti potreban doktor. To je zato što jabuke sadrže flavonol koji ima protivupalna dejstva a štiti i prostatu čije funkcionisanje je takođe bitno za libido.

Izvor: metro-portal/Novi magazin

Pogledajte još