Deset trikova da se ne osećate debelo

Naučnici tvrde da je slika koja nas čini predebelima ili premršavima zapravo iluzija koja nastaje u parijentalnom korteksu, odnosno zadnjem delu mozga. Taj problem ćete rešiti uz 10 saveta kako da se osećati fenomenalno, što će posve promeniti vašu vizuru

Nosite crveno

Uopšte nije bitno da li je reč o ružu za usne, laku za nokte ili komadu odeće - ima nečega u toj crvenoj boji koja vam u trenutku probudi osećaj odvažnosti i naprosto nameće poštovanje. Odlučite li se za crvenu, to takođe pokazuje i da ste osoba koja je spremna na rizik. Dalje, istraživanja su već pokazala da muškarci vole žene u crvenom i da će prvo prići onim pripadnicama lepšeg pola koje nose tu boju.

Stavite kaiš
Kaiš je možda zadnja stvar koju biste stavili na sebe dok se osećate tako debelo, međutim on može odlično da oblikuje vašu figuru. Nošenje kaiša jednostavan je način fizičkog prihvatanja sebe, samo treba znati odabrati onaj pravi - tanji, deblji, naglašenijih boja ... zavisno od toga želite li stanjiti ili naglasiti svoj struk i da li odgovara vašoj odevnoj kombinaciji. Pored odeće koja se može odlično prilagoditi vašoj liniji ne osuđujte se na trenerke i široke pantalone

Modni dodaci popravljaju stvar

Famozne cipele, fenomenalne minđuše, lude torbice ili naočare za sunce mogu nam pomoći da istovremeno prikrijemo neke telesne nedostatke te istaknemo one delove tela koje volimo.

Nosite odeću koja oblikuje vašu figuru

U vrećastoj odeći izgledaćete još deblje i biti još nezadovoljniji. Nema smisla da se osuđujete na trenerke i široke pantalone, pored odeće koja se može odlično prilagoditi liniji vašeg tela. Pod broj jedan tu je večni blejzer, koji može napraviti čuda u oblikovanju vaše figure. Svaki modni znalac potvrdiće vam kako su blejzeri univerzalni odevni komadići koji svakome dobro pristaju.

Izaberite štikle boje kože

Patite li jer ste preniski i osećate se pomalo zdepasto? U tom slučaju produžite svoje noge kakvim dobrim štiklama. Pripazite samo da njihova boja odgovara boji vaše kože, kako bi cipelice bolje odigrale ulogu vaših nožnih 'ekstenzija'. Dakako, uzmite cipele s potpeticama od barem 8,30 centimetara, kako bi se postigao dodatni efekat mršavljenja.

Frizerski trik za mršaviji izgled

Oblikovanje kose odličan je način za poboljšanje izgleda, samopouzdanja ili tek trenutnog raspoloženja. Zakažite termin kod frizera a ako vam je to ili preskupo ili nemate dovoljno vremena, možete i sami pribeći trikovima: skupite kosu u visoki konjski rep kome ćete pomoću fena i malo laka za kosu dodati volumen kako bi vaše lice izgledalo prividno duže i mršavije.

Nabavite bolji grudnjak

Jeste li znali da čak 80 odsto žena nosi pogrešan grudnjak? Trebalo bi izabrati onaj grudnjak koji podiže liniju poprsja i produžava udaljenost između grudi i bokova i tako čini vaš torzo dužim nego što on zapravo jeste.

Sprečite nadimanje

Jedan od glavnih razloga zašto se osećate deblji nego što jeste može biti i nadimanje. Uobičajeni krivci za takvo stanje su bogata i masna hrana, veštački zaslađivači i gume za žvakanje. Stomak može biti raniji ako povećate unos vode i redukujete hranu koja nadima organizam, što se posebno odnosi na ugljene hidrate.

Meditirajte

Istraživanja pokazuju kako meditacija i joga mogu dovesti do pozitivnih promena raspoloženja. Kod osoba koje duže vreme praktikuju meditaciju zabeležena je povećana gustina sive materije u mozgu koja je povezana sa poboljšanjem samokontrole i podešavanjem emocija.

Budite samouvereni

Uđete li u prostoriju zračeći samopouzdanjem i delujući kao da se osećate fantastično, niko neće ni primetiti da se osećate predebelo. Da je utisak jako važan dokazuju i rezultati istraživanja koji otkrivaju da ćete ukoliko ste samouvereni i sigurni u sebe dobiti posao makar i niste najkvalifikovaniji za to radno mesto. Sa takvim stavom ćete gde god da se pojavite uvek izgledati kao najveća lepotica.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još