Izmišljeni intervju sa Đorđem Davidom

Taman kad sam se spremao da spakujem diktafon i uhvatim neki trocifreni bus, eto njega. Beli kombi, sa natpisom Deratizacija Pavlović - gazimo pacove kao Kinezi studente, vraća se sa svog dnevnog posla koji radi kad nije rok zvezda. A uvek jeste, samo je skroman. Ulazimo u suteren, pristavlja kafu na svom rešou i krećemo sa pitanjima...

- Đorđe, opet imaš novi bend.

- Da da, (sklanja šiške). To su mladi momci, ja sam tu da im pokažem šta je pravi rokenrol.

- Aha. A kakva je situacija na domaćoj sceni trenutno?

- Očajna, da ti kažem pravo. Postoji nas nekolicina koji još negujemo taj true rock stil (gladi triceps). Dejan Cukić, Toni Montano i ja. To je to. Đule Van Gog je jedna mutava pičkica. Izvini sto psujem, ali ni Mik Džeger ne vodi računa o rečniku kad daje intervjue.

- Ma ne opterećuj se rečnikom, poenta je da budeš prirodan. Kad smo već kod prirodnosti, ko ti je stilista?

- Ja sam. Ne verujem da iko može da me stilizuje ovako kao što mogu ja. Imam par ljudi koji mi pomažu, ali je ideja moja i samo moja. Na primer, kosu mi sređuje najpoznatiji frizer iz Borče, Mister Kiks (zabacuje glavu unazad i kosom pravi polukrug po sobi, ostavljajući za sobom miris šampona od koprive i dijamant majoneza) i sponzoriše me farbom za istu, plus peglanje dva puta nedeljno. Evo ovaj lak koji mi je na noktima dobijam od komšinice Dare sa prvog sprata, ona prodaje Oriflame kozmetiku. U svakom slučaju, sve sam to ja osmislio, oni mi samo pomažu da bih ih reklamirao.

- Da da, svakako. A reci mi, ima li novca u roku trenutno?

- Pa za nas velike ima. Evo prošli vikend smo nastupali u Tutinu, dobili po tri zimske gume, dva džaka krompira i mogućnost da kupimo traktor na 12 rata. Takođe smo bili na biciklijadi (kao motorijada, samo sa biciklama, prim. aut.) u Milutovcu kraj Trstenika. Odlična publika, neguju taj iskonski rok stav.

- Đorđe, reci našim čitaocima za kraj, šta da očekujemo od tebe i tvog benda u budućnosti. Nastupi u inostranstvu, nešto novo od materijala?

- Naravno, novi materijal će biti čim "Whitesnake" izbaci novi album, a od nastupa van zemlje idemo na Skup propalih studenata beogradskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici, biće ludilo. Vidimo se tamo.

- Đorđe, hvala ti još jednom na vremenu.

- Nije frka care, ROCK ON. \m/.

Pogledajte još