Zašto te ne zove

Prvi logičan korak je traženje saveta od drugarica, koleginica i muških prijateljica (pod muškim prijateljicama podrazumevamo sve one mužjake sa kojima nikada nećeš razmeniti telesne izlučevine, a njihovo mišljenje ti je bitno čisto da bi zaključila kako suprotni pol razmišlja - uglavnom ti povlađuju i govore ono što bi htela da čuješ).

Gotovo svi sagovornici će ti reći da je možda zaboravio da te pozove. To i te kako ima logike. Probudio se, krenuo na posao ili već nekim svojim putem, kad ono:

  • ispraznio mu se mobilni, a punjača niotkuda (ili je zaboravio mobilni; ili su ga isključili jer nije legla uplata za poslednji račun; ili nešto tog tipa);
  • zadesila ga je gužva u gradu - bilo da je u svom automobilu ili gradskom prevozu, niko ne voli da cvrkuće uz zvuke automobilskih sirena, cokćanje i opštu nervozu;
  • kako je došao na posao zadesila ga je hrpa mejlova i zadataka koje čim pre treba regulisati;

Jednostavno mu u tim trenucima nisi na pameti. I to je za razumeti.

Ali avaj, uskliknućeš, on uopšte nije zaboravan! Kad ste bili na samom početku romanse slao ti je SMS-ove i dok je sedeo na zubarskoj stolici!
E pa baš zato što se ponašao kao mlad tetreb u jeku polnog poriva, zato je sad odlučio da ne bude nametljiv.
-Neće da te smara - potvrdiće ti drugarica koja se inače ne nervira previše u životu. Hm, i ovo ima smisla. Vidiš, pogrešno interpretirana emancipacija dovela je do toga da cure sebe predstavljaju kao princeze u neosvojivim tvrđavama vredne višegodišnje borbe, čekanja i pokušavanja. Samim tim što je odlučio da napravi prvi korak (koji je očigledno bio uspešan), mladi junoša smatra da je učinio dosta toga, te ne želi da bude nametljiv i u tvojim očima poput pomenutog mladog tetreba. Samo opušteno. Potisni paranoju na koji sat, i sačekaj da se ponovo okuraži i nastavi sa osvajanjem.
-Jednostavno, ne sviđaš mu se - kultna rečenica iz serija "Sex & City" koja je mnogim devojkama donela bolno trežnjenje. Dešava se, prihvati da postoji mogućnost da mu se ipak ne dopadaš toliko kao što je delovalo na početku.
-Ma namerno neće da te zove - reći će ti tvoja najjezičavija drugarica koja ujedno ima titulu specijaliste za muško-ženske odnose, a evo i zašto (nadovezuje se na prethodnu tezu o nenametljivosti). Zamisli ti kako je bilo njegovoj adamovoj jabučici nakon što ti je prvi put poslao SMS sa pitanjem da li želiš da izađete. Pomisli samo kako li su divljali njegovi jadni neuroni, pre nego što će prvi put poljubiti tebe, nadrndanu neosvojinu tatinu princezicu. Možeš li da pretpostaviš kako je izgledalo njegovo samopreslišavanje: da li se dobro obukao, bio dovoljno zanimljiv i tebe dostojan? Možeš? E, pa onda pretpostavi da je sad došlo njegovih 5 minuta da ustvrdi pozicije dobranog alfa mužjaka i lovine vredne truda. Tako je, udara ti čežnju.
Postoji i druga opcija varijante "neće namerno da te zove", a to je da nisi njegova interesna sfera.
Jednostavno, ok si za izlazak, ljubakanje po kolima i ispred zgrade, ali ne i za status zvanične devojke. No, nemoj se time opterećivati, ako je već to, zaključićeš iz njegovog sveobuhvatnog ponašanja, a ne samo na osnovu frekventnosti poziva.

Ako si već paranoja, uđi u "received calls" i izračunaj dinamiku njegovih poziva iz vremena "dok je bio jako zagrejan"-ako se broj interakcije smanjio više za pola, budi spremna za 'ladan tuš.

Još jedna, ne tako česta, ali ipak opravdana verovatnoća je da je jako iznerviran ili neraspoložen. Tvrdimo da ovo nije tako često iz razloga što muškarci nemaju "ono žensko" u sebi da im nije do komunikacije kada su nešto uzurpirani, naprotiv: oni se trude da adrenalinske promene raspoloženja što bolje prikriju.
I naposletku, najverovatniji razlog je ono što najmanje pretpostavljaš, a to je praktičnost. Naime, dovođenjem tebe u situaciju da priželjkuješ njegov poziv i u paklu neizvesnosti posmatraš svoje procvetale krajeve kose, on je ispunio svoj muški imperativ: ženka treba da strepi i treperi oko svog mužjaka, a on se neće ponašati prema tebi znatiželjno i ushićeno kao da si Sony Play Station 4. Posle faze titranja i obletanja sad je stekao određenu sigurnost, i samim tim nema potrebe da te zivka na svakih sat vremena. I vreme je to da prihvatiš već jednom (osim ako nisi srednjoškolka): mnogi ljudi nemaju potrebu da vise na telefonu sa partnerom, pričaju tek radi razgovora i iskazuju svoju naklonost na taj način. Pristupaju svom vremenu praktično, i štede ga za konkretne stvari.

Eto, sad bi trebalo da ti je malo lakše i bolje.
Nije?
E, pa onda ga pozovi ipak!

Pogledajte još