Rukometni savez se izvinio Nikčeviću

RSS je pre početka utakmice Srbije i Austrije u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine, 7. aprila, dodelio plakete igračima koji su odigrali više od 100 utakmica za reprezentaciju, ali među njima nije bilo Nikčevića, koji je do sada odigrao 116 utakmica.

Đurković je u saopštenju naveo da je posle utakmice razgovarao sa Nikčevićem i objasnio da se dogodio propust spikera, koji nije prozvao Nikčevića da primi plaketu.

"Došlo je do propusta. Spiker koji je ispred sebe imao spisak igrača koje je trebalo da prozove kako bi primili plakete za jubilej i veliki doprinos našem rukometu, nije prozvao Nikčevića. On je poput Momira Ilića, Žarka Šešuma, Marka Vujina, Rajka Prodanovića, kao i članova stručnog štaba, bio na tom spisku", rekao je Đurković.

"Mi smo se zbog toga izvinili Ivanu i među nama nema nikakvih problema, a sve dalje priče na temu njegovog odlaska iz reprezentacije su deplasirane", dodao je Đurković.

Posle četiri utakmice reprezentacija Srbije sa pet bodova zauzima treće mesto Grupe sedam u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2014. godine u Danskoj. Do kraja kvalifikacija Srbija će igrati sa Rusijom 12. juna a četiri dana kasnije sa Bosnom i Hercegovinom.

Prva na tabeli je Rusija sa šest bodova, drugoplasirana Austrija ima pet, dok je poslednja Bosna i Hercegovina bez bodova.

Beta

Pogledajte još