Četiri miliona za obnovu Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu

Ona je naglasila da predstoji raspisivanje tendera za izvođača radova, ali kada se završe sve te procedure, sama sanacija nosećih stubova bi mogla da se završi za mesec dana.

"Tada ćemo moći da koristimo B krilo, gde se sada nalaze laboratorije, rentgen, uprava. Moraćemo malo da adaptiramo prostor, jer nam se se sve ambulante nalaze u delu koji neće moći da se koristi", naglasila je Mandić.

Ona je dodala da je pritisaka na ogranak ove zdravstvene ustanove u Zemunu i dalje ogroman i da je dupliran broj pacijenata.

"Lekari su raspoređeni u Zemunu i smenjuju se u ordinacijama. U zatvorenom objektu na Zvezdari i dalje radimo laboratoriju, tu nam je kompletna administracija", naglasila je direktorka Zavoda.

Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu u Preševskoj 33 na Zvezdari zatvoren je po nalogu građevinske inspekcije 20. novembra prošle godine, jer zgradi preti urušavanje.

Zamisao gradskih vlasti je bila da se Zavod preseli, ali nije pronađena odgovarajuća lokacija pa je odlučeno da se saniraju noseći stubovi kako bi se deo zgrade osposobio za upotrebu.

(Izvor: Kurir )

Pogledajte još