Maja Nikolić u ratu protiv Dantea, Darvina i Ajnštajna!

Čudna noć u kući Velikog brata. Tek što je Boban Stojanović napustio šou, krenule su nove rasprave. I ovoga puta u najžučnijim se našla Maja Nikolić. Tokom prvog otvorenog i nimalo prijanog sukoba sa Dragutinom Topićem, pevačica je lansirala nekoliko novih teorija.

Objasnila je, negde oko dva ujutru, zbog čega svom detetu ne dozvoljava da čita Dantea (?!) proglašavajući velikog pisca koji je stvarao u sam osvit humanizma i renesanse - okultistom i "crnom energijom". Razlog - naravno "Pakao", jedan od tri dela "Božanstvene komedije". Ni Topićevo pitanje da li misli da je malo nesuvislo da bez ikakvog znanja o književnosti tako olako sudi, Maja je branila pravo na sopstveno mišljenje potpuno anulirajući značaj stručnosti. Koliko se zapravo ogrešila na apstraktni i duboko hrišćanski smisao Danteovog dela pevačica nije ni svesna ali to je i ne zanima.

"Mnoge su teorije prevaziđene. Zašto je važno verovati u jednu ili samo u jedno mišljenje? Evo vekovima se držalo Darvina pa je i to pobijeno. Ajnštajna, takođe!" - objašnjavala je pevačica svom cimeru objavljujući informacije koje još nisu stigle do ostatka planete. Kada je tačno pobijena Darvinova teorija evolucije?

Na pitanje da li je čitala Dostojevskog, odgovorila je na sledeći način: "Jesam, i Karamazove i zločine i studente i babe." Najoriginalniji odgovor dala je na Topićevo pitanje dozvoljava li svom sinu da čita Harija Potera - "Ne, jednostavno ne voli science fiction."

M.N

Pogledajte još