Težina i gorčina na drugom albumu grupe Hurts

- Neverovatno je što smo izdali drugi album. Bar je nama neverovatno, jer taj album poseduje neki mračan karakter i nismo očekivali da ćemo uspeti, tako nešto nije baš uobičajneo, to je bio razlog neverice - kazao je Adam Anderson iz grupe Hurts agenciji Beta povodom izlaska albuma "Exile".

Po njegovim rečima, drugi album su pravili imajući u vidu kako bi on trebalo da zvuči uživo u izvođenju pred publikom.

- Mislim da smo napravili album imajući u vidu kako će zvučati uživo. Prvi je možda zvučao nekako udaljeno, hladno. Ovaj put, imali smo u vidu sve te sjajne muzičare koji će biti sa nama na bini i kako će sve to zvučati uživo - kazao je Hačkraft.

Kako je dodao, bend je počeo da se opušta u sviranju uživo te da "otkriva zadovoljstva u prenosu emocija, ne samo putem mašine".

Po rečima klavijaturiste Andersona, zreliji su i tekstovi:

- Mislim da su naše sposobnosti, kao pisaca pesama, znatno poboljšane. Dobro je što se naše dve individualnosti odlično spajaju u jedan, bar ja tako mislim, odličan tim.

Kako je dodao, sreća koju njih dvojica osećaju zbog drugog albuma je još veća jer su uspeli da "uhvate težinu i gorčinu" koja ih je opsedala tokom tri godine nezaposlenosti.

- Kada smo završili prvi album "Happyness", mislio sam da ne možemo bolje. I danas, kada slušam taj album, osećam to neko samozadovoljstvo koje izvire iz pesama. Ali nekako mi zvuči kao prvi deo nečega, nakon čega je pauza - nadovezao se Hačkraft.

On je dodao da je dvojac osećao pritisak između albuma, zbog potrebe da zvuči još bolje.

Grupa Hurts izdala je prvi album "Happyness" 2010. godine, a drugi album "Exile" u martu ove godine. Poslednje tri godine grupa je uglavnom na turnejama.

Izvor: Beta

Pogledajte još