Borba za Finale Kupa: Nije fudbal samo derbi!

OFK Beograd juri prednost „lala“ od 1:0 iz prve utakmice, što goste stavlja u ugodniji položaj. Trener Zoran Milinković kaže da su Novosađani favoriti, ali da njegova ekipa nije izgubila veru u konačan uspeh.

- Nadu i želju niko ne može da nam uzme, iako je Vojvodina favorit. Probaćemo da ih iznenadimo, uprkos tome što zbog kartona neće igrati Petar Grbić i Aleksandar Čavrić - rekao je Milinković.

U taboru Vojvodine tvrde da su mnogo naučili iz prethodna dva duela s „romantičarima“.
- Igrali smo u Kupu kada smo bili znatno bolji i pobedili minimalnim rezultatom, dok smo u prvenstvu poraženi na našem terenu. Bezglavo jurišanje je zabranjeno, igraćemo mudro i nećemo se braniti - rekao je trener Vojvodine Nebojša Vignjević.

Javor je mogao i ubedljivije da pobedi u Ivanjici, ali i 1:0 nije mali kapital za revanš.
- Potreban nam je još jedan dobar meč da bismo došli do finala. Voleo bih da jedan od naša dva kluba kasnije osvoji Kup i da to bude uvertira za uspešan nastup na evrosceni - rekao je trener Javora Mladen Dodić.

Pune tribine na Karaburmi?

Stadion na Karaburmi mogao bi konačno da bude domaćin pravog fudbalskog spektakla. Uprava „romantičara“ otvoriće kapije za slobodan ulaz svojim navijačima, dok će rukovodstvo „lala“ svojim pristalicama organizovati besplatan prevoz autobusima. Uz lepo vreme, moglo bi se reći da postoje svi preduslovi za odigravanje meča decenije.

(Izvor: Kurir)

Pogledajte još