Bravo Ana! Ivanovićeva konačno pobedila igračicu iz Top10 za novo vođstvo Srbije!

Ivanovićeva je osvojila prvi bod za Srbiju pobedom nad Monom Bartel, a upravo je Anđelika Kerber donela izjednačenje Nemačkoj pobedivši Bojanu Jovanovski.

Nakon kraćeg kašnjenja, meč je počeo i otvorila ga je Nemica osvajanjem prvog gema iskoristivši drugu brejk loptu. Imala je šansu Ana da uzvrati i oduzme servis, ali je preokrenula Kerber za 2:0.

Usledio je mini-maraton u kom je protivnica Ivanovićeve došla do čak pet prilika za brejk, ali je Ana uspela da se konsoliduje i održi u setu. Izgubila je ekspresno naredni gem, u sledećem je sprečavala brejk dva puta, da bi potom uzvratila za izjednačenje!

Sa njenim povratkom u igru poklopila se i nervoza nemačke teniserke zbog procena auta i prepirke sa sudijama, a onda je priliku za brejk prokockala zakucavši lopticu u mrežu. To je kaznila Ana za prelazak u vođstvo, a nije bilo prilika za brejk do 6:5 za Anu. U poslednjem gemu, viđeni su atraktivni poeni, a Ivanovićeva je drugu brejk loptu iskoristila za osvajanje seta!

Nemica se nije pomirila sa činjenicom da je iskoristila samo jednu od 11 prilika za brejk: Ana je dve od četiri realizovala. Naša reprezentativka je naredni set otvorila servisom uspešno, iako je opet Kerber imala šansu za brejk. Novih nije bilo sve do osmog gema, kada je Ana prvu priliku za oduzimanje servisa iskoristila za 5:3.

U narednom, nove frustracije za Nemicu: imala je 40:0, i opet je propuštala brejk lopte, čak šest, i Ana je imala meč loptu, koju je propustila, pa je vratila protivnicu u meč. Povela je potom opet Ivanovićeva sa 6:5, usledile su tri prilike za pobedu, i poslednja je iskorišćena. Pre toga, neverovatno agresivan servis uspela je da obuzda, potom je potpuno usporila ritam i izbacila iz takta Anđeliku Kerber, koja je upravo greškom i slanjem lopte u aut okončala meč.

Na kraju, jedan podatak može objasniti bes i suze u kojima se šesta teniserka sveta našla - samo dve od 18 brejk lopti je iskoristila, naspram četiri od osam, koliko je Ana imala u okršaju koji je trajao dva sata. Naša teniserka pokazala je i napredak i sve što je nije krasilo u sezoni do sada: uspevala je da se izbori sa psihološkim pritiskom, preokrene u kriznim momentima, a sitnije oscilacije nisu bile kažnjene.

Posle ovog meča sastaće se Bartel i Jovanovski, a na kraju dana na programu je susret dublova.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još