Vođa Delija: Tri puta sam udario Čedomira Jovanovića

Dunjić, koji je izašao iz zatvora krajem 2012, posle donošenja Zakona o amnestiji, inspektorima Odeljenja za krvne delikte beogradske policije detaljno je ispričao kako je napao Jovanovića, kao i da su njegovi prijatelji iz iste huliganske grupe napali suprugu lidera LDP i teško povredili njihovog prijatelja Srđana Ćešića, piše "Blic".

"Primetili smo da je Jovanović ušao u kafanu i odmah su počela dobacivanja da je izdajnik Kosova. Ustao sam i tražio da napusti kafanu, ali je odbio, pa sam ga udario tri puta. Tada su ga napali i moji drugovi", naveo je Dunjić.

Protiv ovog višestrukog povratnika za krivična dela nasilja biće podneta krivična prijava za nasilničko ponašanje i u toku dana biće priveden sudiji Višeg suda u Beogradu. Za nasilničko ponašanje Dunjiću preti kazna zatvora do pet godina.

Policija je od kolega iz Mađarske dobila video-snimke i sa vaterpolo utakmice na kojoj je Dunjić bio sa grupom i očekuje se da će pripadnici MUP-a otkriti i ostale napadače.

Do sada policija je protiv Dunjića podnela više od 20 krivičnih prijava za ukupno 41 krivično delo uglavnom zbog nasilja, ali i za trgovinu narkoticima, teških krađa, posedovanja i upotrebe oružja...

Međutim, on je bio osuđen samo za pokušaj ubistva Andreja Čogurića na splavu “Kalipso” u noći između 13. i 14. aprila 2008, koje je pravosnažnom presudom prekvalifikovano u nanošenje teških povreda.

Apelacioni sud je u pravosnažnoj presudi prepolovio kazne Dunjiću i njegovom prijatelju Urošu Avramoviću, osudivši ih na po četiri godine. I Dunjićev mlađi brat Rado okrivljen je za pokušaj ubistva Igora Vrevića na “Marakani”.

Pre napada u Segedinu policija je sumnjala da je Dunjić skrivao Uroša Mišića, koji je bio na poternici zbog napada na američke marince u noćnom klubu “Plastik”.

Nije prvi put u Segedinu da su kamere zabeležili Dunjićevo divljanje. On je snimljen i 2. avgusta 2007. u klubu "Brodarac" s Denisom Mekićem i Markom Ljubičićem kako ciglama gađa lokal i poteže pištolj.

(Izvor: Blic - Vuk Z. Cvijić)

Pogledajte još