Boston: Osumnjičeni bombaš odgovara na pitanja u pisanoj formi

Carnajev, koji se nalazi na intenzivnoj nezi bostonskog Medicinskog centra Bet Izrael, povremeno se odaziva, prenela je agencija Rojters.

Carnajeva je pogodio metak u usta i potom je izašao kroz vrat, a pogođen je i u nogu, rekao je šef bostonske policije Ed Dejvid.

Dejvid je rekao da su dvojica osumnjičenih Čečena za napad na bostonskom maratonu, Džohar i njegov stariji brat Tamerlan (26), ubijen u policijskoj akciji, imali ogromnu zalihu oružja koja je verovatno bila planirana za druge napade, prenela je agencija AP.

Vlasti su pronašle mnogo neeksplodiranih bombi kućne izrade i više od 250 metaka u petak rano ujutro nakon obračuna braće sa policijom.

Dejvid je rekao da zbog tolike pronađene količine eksploziva i municije policija ima razlog da veruje da su braća Carnajev planirala da napadnu i druge ljude.

Iako policija ne može sa sigurnošću da tvrdi da nema negde još skrivenog eksploziva, Dejvid tvrdi da je stanovništvo Bostona sigurno.

Istražitelji još nisu otkrili motiv napada na bostonskom maratonu.

Još nije ni jasno da li je Džohar Carnajev sam sebe ranio ili ga je upucala policija.

Džohar Carnajev se sumnjiči da je zajedno sa starijim bratom Tamerlanom aktivirao dve bombe blizu finiš linije maratona, usmrtivši troje ljudi i ranivši oko 180, što je najgori napad u SAD od terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.

Tamerlan je ubijen u policijskoj poteri u petak, a dramatična potraga za Džoharom, zbog kojeg je ceo Boston bio zatvoren, trajala je 24 sata.

Džohar Carnajev se skrivao u čamcu u dvorištu jedne kuće u Votertaunu.

(Izvor: Tanjug, Novosti)

Pogledajte još