LŠ: Ko je jači Mesi ili bavarska mašina?

Prvi od dva, bez dileme spektakularna meča u polufinalu Lige šampiona, na programu je sutra uveče u Minhenu, a svakako najvažniji podatak za navijače oba tima jeste da je Mesi oporavljen i da će sigurno istrčati na teren Alijanc arene.

"Mesi je dobro i sigurno će igrati", rešio je danas sve dileme sportski direktor Katalonaca Andoni Zubizareta.

Ipak, trener Tito Vilanova ne može baš mirno da spava, jer na raspolaganju nema povređene Karlesa Pujola i Havijera Maskerana, pa će u poslednjem trenutku odlučiti ko će u odbrani praviti društvo Đerardu Pikeu - oporavljeni Erik Abidal ili mladi Mark Bartra.

Ni Bavarci nisu bez problema - povređen je Toni Kros, a suspendovan Mario Mandžukić, pa će u špic napada Mario Gomez.

"Barselona je jedan od najboljih timova Evrope, ali i najveći izazov za nas. Spremni smo za dva teška meča i nadamo se da ćemo proći u finale na Vembliju", izjavio je kapiten Bavaraca Filip Lam.

Bajern kroz istoriju ima pozitivna iskustva sa Kataloncima, dva puta su se sreli u polufinalima evropskih takmičenjima i oba puta su prošli dalje. Prvi put u Kupu UEFA 1996, a drugi put tri godine kasnije u Ligi šampiona. Jedina razlika je u tome što su Kup UEFA osvojili, a u finalu elitnog takmičenja, baš na Kamp nou, izgubili su od Mančester Junajteda 2:1, u čuvenoj utakmici kada su primili dva gola u nadoknadi vremena.

U Ligi šampiona sreli su se samo jednom, pre četiri godine u četvrtfinalu. Posle 1:1 na Alijanc areni, Barselona je ubedljivo slavila u revanšu sa 4:0, uz dva gola Mesija i po jedan Anrija i Etoa, a kasnije su i osvojili trofej, u Rimu protiv Mančester Junajteda 2:0.

Prva polufinalna utakmica između Bajerna i Barselone igra se sutra od 20.45. Dan kasnije u drugom polufinalu sastaju se Borusija Dortmund i Real Madrid.

(Tanjug)

Pogledajte još