Gradovi Srbije po horoskopskim znacima

Ovan

U znaku Ovna su mesta koja su poznata po ustancima, borbama, ali i odakle potiču ljudi pioniri, začetnici velikih ideja, istorijskih događaja. Dakle, gradovi i mesta koja imaju veze sa "prvim".

Gradovi u znaku Ovna su: Požarevac, Paraćin. Strani grad: Berlin. Deo Beograda: Voždovac.

Bik

U znaku Bika su mesta koja nose ime po biljkama koje se jedu, mesta koja po nekim dešavanjima ili svojim velikanima, asociraju na umetnost, lepotu, uživanje.

Gradovi u znaku Bika su: Jagodina, Valjevo. Strani grad: Barselona. Deo Beograda: Zemun.

Blizanci

Gradovi koji se vezuju za trgovinu, glavne puteve i raskrsnice, ali i za obrazovanje, inovacije.

Gradovi u znaku Blizanaca: Kragujevac, Pančevo. Strani grad: Los Anđeles. Deo Beograda: Dorćol.

Rak

Gradovi u znaku Raka su oni koji se vezuju za neke uticajne porodice, domaćinske kuće. Takođe, u znaku Raka su i mesta u Srbiji koja u svom nazivu imaju reč "palanka", mesta gde je topla, porodična atmosfera, gde svako svakoga zna.

Gradovi u znaku Raka: Zrenjanin, Gnjilane, Bačka Palanka, Vrbas. Deo Beograda: Dušanovac.

Lav

U znaku Lava su mnoge evropske prestonice, ali i nekadašnje prestonice, iz starih, drevnih vremena. Takođe, i mesta koja se dovode u vezu sa vladanjem i vladarima.

Gradovi u znaku Lava: Kraljevo, Senta. Strani grad: Pariz. Delovi Beograda: centar grada, Obrenovac, Dedinje, Slavija.

Devica

U znaku Device su svi gradovi koji nose imena biljaka, drveća, koja imaju veze sa biljnim svetom.

Gradovi u znaku Device: Leskovac, Loznica, Smederevo, Kikinda, Sjenica, Vršac, Trstenik. Strani grad: Čikago. Deo Beograda: Savski venac, Obilićev venac, Senjak

Vaga

U znaku Vage su gradovi koji imaju veze sa umetnošću, sa velikim umetnicima, ali i gradovi koji se nalaze na međama, koji imaju značajne mostove i puteve.

Gradovi u znaku Vage: Ćuprija. Strani gradovi: Beč. Deo Beograda: Terazije.

Škorpija

U znaku Škorpije su gradovi u kojima su se dešavali veliki istorijski događaji, borbe, ratovi. Takođe, to su mesta u kojima se jedna reka uliva u neku drugu.

Gradovi u znaku Škorpije su: Beograd, Vranje, Užice, Šabac, Varvarin. Strani grad: Rim. Deo Beograda: Vračar.

Strelac

Gradovi na granici, gde se paralelno upotrebljava više različitih jezika, gde žive narodi različitih vera. Dakle, mesta gde se poštuje različitost.

Gradovi u znaku Strelca: Sombor, Pirot. Strani grad: Budimpešta. Deo Beograda: Konjarnik.

Jarac

Gradovi koji se vezuju za stene, kamen, planine, ali su i mnoge palanke u ovom znaku. Palanka je stari naziv za utvrđenje od drveta.

Gradovi u znaku Jarca: Subotica, Čačak, Kruševac, Bačka Palanka, Smederevka Palanka. Strani grad: Prag. Delovi Beograda: Banovo brdo, Petlovo brdo.

Vodolija

Svi gradovi koji se dovode u vezu sa nekim inovacijama, sa nečim što nije uobičajeno, što samo tamo ima. Takođe, mesta sa pridevima "novi" i "gornji".

Gradovi u znaku Vodolije: Novi Sad, Novi Pazar, Kula, Novi Bečej, Gornji Milanovac. Strani grad: Njujork. Delovi Beograda: Novi Beograd, Zvezdara.

Ribe

Sva mesta koja imaju veze sa muzikom, velikim kompozitorima, ali i sa povoljnim uslovima za uživanje i opuštanje, kao i sa religijom i svecima.

Gradovi u znaku Ribe: Apatin, Aranđelovac, Inđija, Prokuplje. Strani grad: Venecija. Delovi Beograda: Bežanija, Palilula.

Izvor: Jovana Vilimonović za Mondo

Pogledajte još