Državni sekretar tvrdi: Srbija može da privuče 10 miliona evra iz fondova

0

Srbija sada može da privuče 10 miliona evra godišnje iz pretpristupnih fondova Evropske unije za oblast poljoprivrede i razvoj sela, izjavio je u utorak državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Danilo Golubović.

Naše mogućosti korišćenja pretpristupnih fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj su daleko manje od ranije očekivanih – kazao je on u Odboru Skupštine Srbije za poljoprivredu.

Golubović je podsetio da su političari ranije izjavljivali da bi Srbija godišnje iz pretpristupnih fondova mogla da dobija 30 do 40 miliona evra, što je ocenio kao nerealane političke procene.

On je upozorio da Srbija mora da bude oprezna pri određivanju visine sredstava koje može da dobije iz pretpristupnih fondova jer su iskustva zemalja iz regiona pokazala da je sve ono što nije potrošeno jer nije bilo projekata moralo biti vraćeno iz budžeta.

Golubović je najavio da će se ministar poljoprivrede Goran Knežević u četvrtak u Nacionalnoj referentnoj laboratoriji u Batajnici sastati sa šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.