Borusija dočekuje Real u polufinalu Lige šampiona

Real će tražiti prvu pobedu u duelu dva tima koji spadaju među najatraktivnije u Evropi ove sezone, a biće to i drugi čin okršaja Bundeslige i Primere, posle okršaja Bajern Minhena i Barselone.

Osim što su ova četiri tima možda najbolja u Evropi ove sezone, ovakvo polufinale pokazuje i da se snage u kontinentalnom fudbalu pomeraju, posle više od 20 godina dominacije Premijer lige i Serije A.

Pripreme Borusije poremećene su danas, dan pre meča, nakon što je objavljeno da će jedan od najvažnijih igrača Mario Gece na kraju sezone preći u Bajern Minhen.

Bajern će platiti obeštećenje od 37 miliona evra, a saopštio je i da je želeo da odloži objavu iz razumevanja za Borusiju, koja meč sa Realom najavljuje kao "najspektakularniju u svojoj istoriji na domaćem terenu".

Navijači su Geceov profil na Fejsbuku zasuli uvredama, a uprava Dortmunda pozvala je pristalice da "bezuslovno" podrže 20-godišnjeg igrača.

"Sada više nego ikad, Borusija Dortmund ne sme da bude ometana i da razmišlja o bilo čemu drugom osim o postavljanju temelja za iznenađenje u sutrašnjem polufinalu Lige šampiona i plasmanu u finale", navodi se u saopštenju kluba.

Borusija je u grupi pobedila Real sa 2:1, dok je u gostima bilo 2:2.

"Možemo mnogo da dobijemo, a nemamo šta da izgubimo", rekao je izvršni direktor Dortmunda Hans-Joakim Vacke.

Redovi pred blagajnama stadiona napravljeni su dva dana pre početka prodaje ograničenog broja karata.

Borusija Dortmund ostao je jedini neporaženi tim u takmičenju. Nemački klub je samo jednom igrao u finalu, kada je pobedio, dok je Real 13 puta igrao u najvećoj utakmici klupskog fudbala.

Real je praktično izgubio šanse da osvoji titulu u španiji, tako da je svu pažnju usmerio na Ligu šampiona.

"Idemo u Nemačku da pobedimo, tako da možemo da se vratimo na Bernabeu obezbeđeni i da probamo tako da se plasiramo u finale", rekao je napadač Reala Hose Kaljehon.

Španski tim je tokom vikenda u prvenstvu ostao bez povređenog napadača Luke Modrića i defanzivca Marsela, dok je Karim Benzema blago šepao.

Modrić i Benzema su uvršteni na spisak od 23 igrača, dok je Marselo izostavljen.

Beta

Pogledajte još