Priština:Britanski ambasador poziva Srbe da se vrate

Prema njegovim rečima, dogovor Beograda i Prištine otvara vrata masovnijem povratku raseljenih.
Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić i ambasador Klif danas su se sastali i tom prilikom je potpisan trojni memorandum saradnje izmedju Ambasade Velike Britanije, Ministarstva za zajednice i povratak i tehničkog partnera za implementaciju, kompanije "DT".

Jevtić i Klif su se složili da je postignuti dogovor Beograda i Prištine jako važan i otvara vrata masovnijem povratku raseljenih na Kosovo.

"Kosovu treba više Srba, Kosovu treba više Roma, Aškalija, Bošnjaka, Egipćana. Kosovo nije Kosovo bez Srba i zato se svi raseljeni moraju vratiti svom Kosovu. Vlada Velike Britanije će snažno podržati projekte povratka", poručio je britanski diplomata.

"Upoznao sam gospodina Klifa sa aktivnostima Ministarstva za zajednice i povratak i istakao pozitivnu saradnju koje Ministarstvo i Ambasada Velike Britanije imaju ne samo kada je u pitanju povratak u grad Prizren već i o drugim projektima", izjavio je Jevtić posle sastanka, navodi se u saopštenju Samostalne liberalne stranke (SLS) čiji je član.

On je dodao da je razgovarano i o novoj strategiji na kojoj Ministarstvo radi i dodao da očekuje da će i sama Ambasada Velike Britanije na Kosovu dati svoj doprinos i kada je u pitanju izrada ovog važnog dokumenta i kada je u pitanju sama implementacije strategije.

"Složili smo se da se novac građana Kosova, ali i novac građana Velike Britanije mora poštovati i da je u tom smislu borba protiv korupcije jako važna," rekao je između ostalog Jevtić.

Izvor: B92

Pogledajte još