Dačić i Vučić ukidaju Kancelariju za Kosovo i Metohiju?

Postoji mogućnost, koja još nije izvesna, da će Kancelarija biti pripojena nekom drugom državnom organu, kao što je novoformirani tim za primenu Sporazuma s Prištinom, saznaje "Danas" u Vladi Srbije.

Izvori "Danasa" u Vladi navode i da će Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas razgovarati s Krstimirom Pantićem, zamenikom direktora Kancelarije za KiM i funkcionerom SNS, koji se kao državni službenik protivi Sporazumu o normalizaciji odnosa, što je u direktnoj suprotnosti sa zvaničnim odlukama Vlade Srbije.

Prema rečima naših sagovornika, Nikolić i Vučić će „ozbiljno opomenuti“ Pantića, posle čega će on sam odlučivati o svojoj daljoj političkoj ulozi i ostanku u SNS. Danasovi izvori kažu da za sada nema govora o tome da će Pantić biti isključen iz SNS, ali dodaju da sve zavisi od njegovog budućeg ponašanja.

Direktor Kancelarije Aleksandar Vulin podneo je Vladi Srbije pisanu odluku o ostavci. Uprkos tome, koalicija između njegovog Pokreta socijalista i SNS najverovatnije neće biti raskinuta, jer su naprednjaci „zadovoljni dosadašnjom saradnjom“, navode izvori Danasa. To je potvrdio i sam Vulin kada je, gostujući na RTS, rekao da „Pokret socijalista nema sukob sa SNS“.

Izvor: Danas

Pogledajte još