Lorbek: Ove godine je fajnal for posebno dramatičan!

"Ove godine je 'fajnal for' posebno dramatičan, odlučuje i više nego što smo imali nameru. Sve konačne i definitivne odluke padaju ovde, na ovom turniru i to povećava tenziju i značaj događaja", rekao je Lorbek na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Laktašima.

U prvoj utakmici, od 17 sati, igraju Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca, dok od 21 sat počinje meč Igokea - Partizan.

Igoeka je ligaški deo takmičenja završila na prvom mestu na tabeli, ali će plasman u Evroligi tražiti ulaskom u finale, jer prema pravilima finalisti završnog turnira izboriće direktan plasman u najelitnije evropsko takmičenje.

"Čestitam svim ekipama, a naročito Igokei, koja je osvojila prvo mesto. I druge tri ekipe pokazale su visok nivo i sada se sve odlučuje ispočetka, tako da je tenzija neverovatna. S jedne strane je dobro, s druge nije u skladu sa tim što mi u ovim prostorima smatramo idealnim... ", rekao je on.

Lorbek je najavio da će se na Skupštini Jadranske lige 15. maja raspravljati o svemu što se dogodilo ove sezone.

"Do sada smo imali poseban sistem bodovanja za Evropu. To je bio sistem koji smo imali samo mi, bio je veoma dobar, ali svi u Evropi žele, a i mi, da naša liga postane takmičenje slično nacionalnom takmičenju, kao što je bila jugoslovenska", rekao je on.

Lorbek je dodao da je zadovoljan što se završni turnir igra u Bosni i Hercegovini.

Direktor Jadranske lige zadužen za takmičenje Josip Bilić rekao je da očekuje da će na završnom turniru ekipe prikazati dobru košarku.

Ostalo je još karata za obe polufinalne utakmice, a organizator je pozvao navijače da ranije dođu u halu i najavio da neće dozvoliti propuste u obezbeđenju, jer će detaljno biti pregledan svaki navijač.

Beta

Pogledajte još