Hrvatska političarka: Ne želim da se moje dete uda za Srbina

0

Na zajedničkoj sednici Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine i Odbora za medije koju je inicirala Samostalna demokratska srpska stranka u Hrvatskoj, došlo je do žestokog sukoba i govora mržnje između Milorada Pupovca iz SDSS i hrvatske političarke Ruže Tomašić.

Ruža Tomašić je predstavnica Hrvatske u Evropskom parlamentu.

Na konstataciju Milorada Pupovca kom je bilo šokantno da se samo sedam odsto mladih u anketi izjasnilo da bi za partnera htelo osobu druge nacionalnosti, a samo 15 posto stranca za suseda, reagovala je Ruža Tomašić (HSP AS)

„U čemu je problem ako je sedam posto mladih reklo da želi da se uda za Srbina? Ja ne želim da se moje dete uda ni za Srbina, ni za Mađara, ni za Italijana, ni za Nemca. Volela bih da moje dete i unuci govore hrvatskim jezikom„, poručila je Tomašić.

Pupovac je zamerio kako niko na HRT-u ne reaguje kad se na stadionima viče: „Ubij, ubij Srbina“.

„Umesto da se prekine prenos, nema nikakvih sankcija. Štaviše, kasnije se sve relativizuje“, požalio se Pupovac.

Tomašić se opravdala kako su povici „Ubij Srbina“ trajali „jako kratko“, puno kraće nego oni na rukometnoj utakmici u Beogradu kad su Srbi vređali Hrvate.

Pupovcu je Tomašić prebacila i to što je ćutao kada su se u Borovu pevale četničke pesme, dodavši da ne može braniti samo jednu manjinu, nego mora da brani ljudska prava svih građana.

(Izvor: Blic)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.