Miša Aleksić: Retko putujem u slobodno vreme

Kaže da voli da bude sa svojim društvom i prijateljima u nekom kafiću. Lepo mu je dok sede, smeju se uz neko piće, evociraju uspomene iz nekih prošlih dana ili prave planove za budućnost.

Miša Aleksić je član rok sastava „Riblja čorba” od njihovog osnivanja . Zajedno su snimili devetnaest studijskih albuma i održali nekoliko hiljada koncerata u zemlji i inostranstvu. Komponovao je neke od najvećih rok hitova za „Riblju čorbu” : „Amsterdam”, „Ostaću slobodan”, „Lud sto posto”...

Aleksic nam je ispričao da je mnogo putovao, još uvek putuje sa bendom i da mu turneje predstavljaju zadovoljstvo, ali uz osmeh dodaje:”Preko glave mi je još i da putujem samostalno”. Ponekada, za praznike, voli da ode u jedno malo mesto kraj Ljiga gde njegova tašta ima kuću. Ipak, smatra da je njegov dom mesto gde se najviše opušta od dugih turneja i iscrpljujućih koncerata.

Opisuje sebe kao velikog filmofila koji je jedno vreme bio vlasnik video kluba. Zato kada je god kod kuće obozava da gleda filmove, koncerte i čita omiljenu literaturu.

Pogledajte još