Čak 4 čuvarke ostale trudne sa istim zatvorenikom

Dokaz o sunovratu kazneno-popravne ustanove je i činjenica da su četiri čuvarke ostale trudne sa istim zatvorenikom.

Prema pisanju Vašington posta, zatvor u Baltimoru je izmakao svakoj kontroli. U njemu su vedrili i oblačili članove bande pod nazivom "Blek gerila" koja je razvila trgovinu drogom i veoma unosnu operaciju pranja novca.

Ovo paralelno tržište uspostavljeno je uz pomoć 13 korumpiranih čuvara, mahom žena, koje se sada nalaze u grupi od dvadesetak optuženih.

Potplaćeni čuvari su članovima bande donosili razne zabranjene predmete, kao što su mobilni telefoni i lekovi. Možda najšokantnija činjenica je da su četiri čuvarke ostale trudne sa istim zatvorenikom, izvesnim Trejvonom.

Dve su čak istetovirale njegovo ime na vratu i ručnom zglobu. Banda "Blek gerila" je osnovana u Kaliforniji tokom 1960-ih godina. Danas ima svoje "filijale" na čitavoj teritoriji SAD, posebno u velikim gradovima.

Prema podacima američkog ministarstva pravde, kriminalna organizacija je počela da deluje u Baltimoru krajem prošlog veka, baveći se uglavnom trgovinom narkoticima. Situacija u baltimorskom zatvoru trajala je od 2006. godine.

Izvor: Tanjug/B92

Pogledajte još