Zvezda posle drame ušla u Evroligu!

U borbi za titulu na regionalnom takmičenju Crvena zvezda čeka pobednika drugog polufinalnog meča u kojem večeras od 21 sat igraju Igokea i Partizan.

Utakmica je odigrana pred oko 2.500 gledalaca u hali u Laktašima, a sudili su Ilija Belošević, Srđan Dožai i Siniša Herceg.

CRVENA ZVEZDA: Cvetković, Braun 2, Subotić, Rakočević 9, Lazić 8, Simonović 2, Savović 18, Katić 22, Samardžiski, Radivojević 4, Nelson 5, Skot 9.

RADNIČKI: Miljenović, Sinovec, Ćapin 25, Jović, Marković 8, Emening 7, Birčević 5, Borisov, Dimić, Krstović 10, Mijatović 11, Vajt 12.

Crveno-beli su ovim trijumom i plasmanom u finale završnog turnira obezbedili igranje u Evroligi sledeće sezone, prvi put posle 14 godina.

Izabranici Dejana Radonjića su u uzbudljivoj završnici bukvalno iščupali pobedu, zahvaljujući promašija Terika Vajta sa linije za slobodna bacanja, dok je na drugoj strani polovično precizan bio Vuk Radivojević.

Priliku da Radničkom donese trijumf u poslednjem napadu imao je Stiven Marković, ali nije bio uspešan.

Imao je Radnički dva minuta pre kraja velikih sedam poena prednosti (78:71), ali je Zvezda jakom igrom u odbrani zaustavila rivala i došla do neizvesnog finiša.

Crveno-beli su u drugom poluvremenu diktirali tempo, ali su nekoliko puta ozbiljno popustili i dozvolili Radničkom da se vraća u život.

Kragujevčani su bolje otvorili meč, što im je donelo iznenađujućih 13 poena prednosti već sredinom druge četvrtine (35:23).

Nakon toga crveno-beli su zaigrali znatno bolje u odbrani I preciznije u napadu, napravili seriju 16:0 i došli do vođstva koje je izazvalo erupciju slavlja na tribinama.

Pored ostalih, utakmicu su gledali predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, Srđan Đoković, čelnici Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i Andrija Kleut, kao i poznati hrvatski trener Aleksandar Petrović.

Finalna utakmica završnog turnira u Laktašima igra se u subotu od 20.30.

(Tanjug)

Pogledajte još