Radonjić: Presrećan sam zbog plasmana u Evroligu!

"Čestitam svima plasman u Evroligu, to nam je bio najbitniji cilj, presrećni smo zbog toga. Ovo je bio jedini imeprativ u sezoni, osvojili smo i prvi trofej posle šest, sedam godina. Naš projekat je već uspešan, ali nećemo se zadovoljiti. Na 40 minuta smo od još jednog trofeja, pokazali smo karakter", kazao je Radonjić na konferenciji za novinare posle pobede od 79:78 u Laktašima.

One je podsetio da Zvezda do sada nije osvojala Jadransku ligu i izrtazio uverenmje da će u tome uspeti u finalu završnog turnira u Laktašima, za dva dana.

"Tu (u Zvezdi) sam tek desetak dana, ovo je veliki uspeh i mojih kolega koji su bili ranije, Milivoja Lazića i Vlade Vukoičića. Svi zaslužuju čestitke, obezbedili smo plasman u Evroligu, meč je bio očekivano težak", dodao je Radonjić.

Šef struke crveno-belih kazao je da je ekipa u današnjem polufinalnom meču sa Radničkim uspela psihološki da se uzdigne iz neugodne situacije.

"Psihološko stanje nije bilo na idealnom nivou. Od starta smo krenuli sa taktičkim nadmudrivanjem. Uspeli smo kvalitetnom odbranom i trojkama da se vratimo u meč. Imali smo dve sasvim dobre prilike da ranije rešimo meč, ali smo pribegli lošim rešenjima i omogućili Radničkom da stekne prednost", rekao je Radonjić.

On je kazao da tim nema vremena da proslavlja plasman u Evroligu, već da misli treba da budu usmerene finalnom duelu, koji ih očekuje u subotu.

"Okrećemo se duelu koji nas očekuje u finalu. Mislim da ćemo moći rasterećenije da igramo to finale", kazao je Radonjić.

Beta

Pogledajte još