Antifašisti očistili spomenik u Nišu: Živeo Šaban, j*** vas tender! (VIDEO)

Aktivisti su posle akcije za nogu spomenika privezali tablu sa natpisom "Živeo Šaban! J... vas tender! Smrt fašizmu!", koju je policija potom uklonila.

Kako je objavljeno na blogu, Antifa ekipa je "prethodno pobedila na tenderu", pobedivši "gradsku peronicu 'Pranje veša, novca i obraza', kao i 'Kika gradnju' u vlasništvu ko-zna-kog glavonje gradskog".

Naime, par drugova iz borbene Antifa ekipe dali su najbolju ponudu koja glasi: "25 minuta x 8 ruku x antifašistički duh = 100 % uspeha", navedeno je na blogu.

Dodaju i da "gradski oci sada moraju da nađu drugi način za pranje novca kojim bi obezbedili sebi 'povišicu' koju će da preusmere na račun inostranih fakulteta koje im pohađaju deca ili pak u fond za izgradnju vikendice".

Međutim, kako prenose "Južne vesti", u policiji kažu da o ovome nemaju nikakvih informacija, kao i da oni takvu tablu na ovom mestu nisu zatekli.

Ko sve čisti spomenik?

Dodatnu pometnju u javnosti oko toga ko je zaslužan za čišćenje spomenika uneli su jučerašnji prilozi na nekoliko televizija na kojima novinar Miroljub Jovanović briše spomenik u društvu vajara Vladana Ašanina, koji je Šabanovu bistu i izradio, pišu "Južne vesti".

Njih dvojica predstavil su se kao "volonteri" Udruženja DOO ("Dokle više ovako?"). Kažu da su na šaljiv način hteli da skrenu pažnju na neažurnost odgovornih, koji spomenik nisu očistili ni mesec dana nakon što je poliven farbom.

Nastavili su započeto brisanje biste i dokazali da je farbu bilo moguće skinuti sunđerom sa malo vode, kao i da je za uklanjanje kukastog krsta nacrtanog na postamentu još u januaru bilo dovoljno samo parče šmirgle.

"Za ovo nije bilo potrebno čekati tender, jer grad već plaća ljude koji su spomenik mogli da očiste. Miodrag i ja smo hteli da skrenemo pažnju na taj apsurd, ali i na činjenicu da spomenik još nije završen", rekao je Ašanin.

(Izvor: Blic, Južne vesti)

Pogledajte još