Vermezović: Gostujemo na najvrelijem terenu u Srbiji

"Nama je svaka utakmica 'pod moranjem' tako da i ovu posmatramo na taj način. Očekujem da igrači budu na nivou i ne podlegnu pritisku. U uzlaznoj smo putanji, treba nam dobar rezultat kako bismo ostali na pristojnoj udaljenosti od Zvezde jer i dalje zavisi od nas", rekao je Vermezović na konferenciji za novinare na stadionu Partizana..

On je dodao da je Miloš Ostojić povređen, a Filip Knežević bolestan, dok su svi ostali "raspoloženi i spremni za utakmicu".

Vermezović je napomenuo da njegovi fudbaleri dobijaju poruke kako je titula prodata i dodao da je to "deo psihološkog rata koji se trenutno vodi na ovim prostorima".

"Igračima se govori da je titula prodata, da pazimo šta radimo. To su takve nebuloze da je to strašno. To smeta i meni i momcima, oni se više kreću po gradu i teško im je to izbaciti iz glave. To je deo psihološkog rata koji se trenutno vodi na ovim prostorima", rekao je Vermezović.

On je kazao da je znao da će Super liga ove sezone biti teška i nezvesna.

"Ima nekih stvari koje mi smetaju, kuolarske priče, pretnje i poruke koje igrači dobijaju na telefon. To su neke gluposti. Ja sam rekao na početku da će ove godine liga biti dosta neizvesna i teška, to se ispostavilo tačnim. Nerviraju me neke stvari, da će za nekoga prvenstvo biti lagano do kraja, a za nas najteže moguće. To je verovatno deo psihološkog rata, na sve moguće načine se pokušava da se Partizan zaustavi", kazao je Vermezović.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković nedavno je napustio tu funkciju i postao trener kineskog Vuhana, a trener crno-belih je kazao da se "ne oseća izneverenim zbog toga", kao i da ne misli da će to uticati na fudbalere.

"Iznenadni odlasci i dolasci su normalna pojava. Svako je kovač svoje sreće i bira put kojim će da ide. Ja se Tumbakoviću zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji i želim mu mnogo sreće u nastavku trenerske karijere. Ekipa je to prihvatila bez problema, nije to ništa specijalno što je direktor otišao, odlazili su i pre", kazao je on.

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igraće se u nedelju od 17.00.

Beta

Pogledajte još