Većina žena ima čak 20 pari cipela

Žene obožavaju šoping, a najviše vole da kupuju cipele, potvrdilo je istraživanje američke kompanije "Beso". Ono je pokazalo da preko trećine žena ima više od 20 pari cipela u svom ormaru, a 73 odsto njih kupi od jedan do pet pari obuće na godišnjem nivou.

Velikih zaljubljenica u cipele među pripadnicama lepšeg pola ima oko 15 odsto i one imaju preko 50 pari cipela u svom ormaru.

(old_image)

Uprkos popularnom verovanju da su žene obožavatelji visokih peta, najčešće u ormarima ipak imaju udobnu obuću, a 26 odsto njih poseduje i jedan par "ugsica".

Velik uticaj na to koja je obuća u trendu imaju zvezde, a 19 odsto žena rođenih osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka kupilo je određeni par obuće nakon što su ga uočile na nekoj slavnoj osobi.

Što je plata žene veća, to je njena potpetica viša

(old_image)

Žene koje u proseku zarađuju više, na posao češće dolaze u cipelama visokih peta. U poređenju s tim, oko 71 odsto žena koje zarađuju manje od proseka kažu kako na posao nikad ne nose visoke pete.

Uprkos rastućoj popularnosti onlajn kupovine, žene i dalje preferiraju da probaju obuću pre kupovine, a 42 odsto njih cipele nikad ne naručuje preko interneta.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još