Pomozimo Jovani iz Vlasotinca za operaciju srca

Sedamnaestogodišnja Jovana Stanković iz Vlasotinca rođena je sa teškom srčanom manom. Neophodna joj je operacija u Londonu koja košta 35 hiljada funti. Intervencija je bila zakazana za 23. april, ali je odložena jer roditelji nisu uspeli da obezbede dovoljno novca.

Porodica Stanković poziva sve ljude koji mogu da pomognu da njihova devojčica živi.

Jovana je nasmejana i ne gubi nadu iako 17 godina živi sa teškom srčanom manom. Kaže da joj bolovi, stalne terapije i odlasci kod lekara ne padaju toliko teško, koliko to što nikada nije mogla da živi kao njeni vršnjaci.

Jovanino stanje pogoršalo se prošle godine, a lekari su joj rekli da je neophodna operacija u Londonu. Svaki minut joj je važan, a svaki novi dan neizvestan.

Jovana je operisana dva puta. Prvi put sa samo godinu i po dana, a zatim i deset godina kasnije. Stankovići su te operacije sami finansirali, ali sada ne mogu jer žive samo od očeve penzije.

Opština Vlasotince pomogla je sa milion i 200 hiljada dinara, a Jovanini drugovi iz Medicinske škole u Leskovcu organizovali su nekoliko humanitanih akcija.

Svi koji žele da pomognu, novac mogu da uplate na tekući račun otvoren u Komercijalnoj banci, a broj je 205-9011-0048-65280-82, sa naznakom “Za lečenje Jovane Stanković iz Vlasotinca”.

Izvor: B92

Pogledajte još