Ana Vintur zabranila Vivijen Vestvud

0

Na ovogodišnjoj izložbi kostima u Njujorku, na temu pank kulture, predviđeno je bilo da Vivijen Vestvud predstavi svoju umetničku viziju. Međutim, glavna urednica američkog izdanja magazina “Vog”, Ana Vintur je ovaj projekat ocenila kao nepotrebno privlačenje pažnje, te u skladu sa svojim ovlašćenjima, kao jedan od organizatora, navodno otkazala prikazivanje ove instalacije.

Ona je izjavila da ceni kreatorkin rad i nesumnjiv uticaj, ali da smatra da je ovaj put zaista otišla predaleko.

Dama koja je poznata kao pionir panka u svetu mode je osmislila nagu skulpturu koja je trebalo da zauzme centralno mesto u Metropolitan muzeju. To delo prikazuje samu umetnicu, a na neki način bi bilo platno na koje se projektuju slike u stilu grafita. Interaktivnost je bitan momenat ove instalacije, jer bi posetioci bili u mogućnosti da sami biraju fotografije koje će se prikazivati.

Ono što će sigurno biti izloženo je preko sto muških i ženskih kreacija inspirisanih originalnom pank erom, sa radovima eminentnih kreatora poput Aleksandra Mekvina, Vivijen Vestvud, Marka Džejkobsa i Azedina Alaje.

Pevačica Bijonse će imati čast da otvori svečanost, a pridružiće joj se Ana Vintur, glumica Runi Mara i ispred Živanšija, kreator Rikardo Tisci.

(Izvor: B92 )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.