Nova era Italije: Više žena i podmlađena vlada u Rimu

0

"Nova podmlađena vlada", "Odlazi stara garnitura", tako italijanska štampa piše o novoj italijanskoj vladi predvođenoj premijerom Enrikom Letom, ističući da se radi o prvoj vladi koja je ujedinila levicu i desnicu.

Više žena i mladih – navodi ugledni list „Korijere dela sera“ komentarišući prisustvo sedam žena među 21 ministrom, što je rekord za Italiju.

List pozdravlja i činjenicu da je vlada podmlađena i da je prosek godina njenih ministara sada 53 godine, što je za deset godina manje od proseka tehničke vlade Marija Montija.

Kako ocenjuju kolumnisti tog dnevnika, sastav nove vlade odgovara „povratku u realnost“ (devet ministara iz Demokratske stranke, pet iz Naroda sloboda, tri iz stranaka centra i četvoro tehnokrata).

Imajući u vidu okolnosti, „nova vlada je dobra“, piše list „Republika“ u komentaru pod naslovom „Lekar za bolesnu Italiju“.

Leta je obećao stručnost, svežinu i imena koja ne unose podele, a rezultat u potpunosti odgovara obećanju.

Listovi „Stampa“ i „Mesađero“ ističu da su se sa scene povukli „veliki igrači“, ocenjujući da je bila potrebna prekretnica da bi se eliminisali „odgovorni za nesprovođenje reformi“.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.