Dačić: Većina građana nije za referendum

"Oni koji traže referendum i uvide da je mišljenje naroda, ja mislim u ogromnoj većini drugačije od njihovog, moraju da budu svesni da i oni moraju da snose posledice i učestvuju u sprovođenju sporazuma", rekao je Dačić televiziji Pink.

Povodom napada u Kosovskoj Mitrovici, u kojem su iz pritvora pušteni osumnjičeni za napad na dvojicu dečaka i određivanja pritvora dvojici Srba osumnjičenih za špijunažu, Dačić je rekao da da će "dvostrukih aršina uvek biti".

"Pozivam Srbe da shvatimo da nije dovoljno samo da kukamo, treba da prihvate strane novinare, a ne da ih biju kad dođu", rekao je Dačić.

Premijer je istakao da bi Srbija trebalo da iskoristi svoju poboljšanu međunarodnu poziciju i da jača veze sa svim prijateljima u svetu, jer bez razvoja ekonomije ne može ništa da uradi.

"Ako ne poboljsamo ekonomsku sitaciju, nećemo imati više šta da branimo. Ni od koga ništa ne dobijamo, osim nekoliko stotina milona evra od EU, sve ostalo su krediti. Ne možemo da ostanemo slepo crevo u regionu i zato nam je važno da naš narod dobije neku perspektivu da prestanemo da budemo ponižavani"
, objasnio je Dačić.

Upitan o neslaganju ministarke energetike Zorane Mihajlović i direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića oko restrukturiranja tog javnog preduzeća, Dačić je odgovorio da to mora biti rešeno, ali da je "u ovom trenutku sporedna stvar".

Dačić je naveo da Vlada Srbije nije razmatrala to pitanje.

Izvor: Beta

Pogledajte još