Ko je bio Nikola Bojović?

Nikola Bojović, brat Luke Bojovića koji je jutros u 7.05 ubijen iz vatrenog oružja u Ulici carice Milice u Beogradu u srpskoj policiji bio registrovan kao jedna od osoba u vrhu kriminalne grupe svog brata

Njega je među prvima spomenuo Sretko Kalinić koji ga je povezao sa ubistvom Branka Jevtovića Jorge, za šta se tereti Luka. Kalinić je i pred sudom kazao da je Nikola neposredno pre ubistva javio gde se nalazi žrtva, ali on za to nije procesuiran.

Bojović je 2008. godine optužen za maltretiranje i iznudu 7.200 evra od M. E, a za isto delo optužen je bio i Luka, kao i još dvojica njihovih prijatelja. Međutim, tadašnji Prvi opštinski sud je odbacio tužbu zbog zastarelosti krivičnog dela. U optužnici je stajalo da su od M. E. zahtevali da povuče tužbu koju je podneo protiv jednog njihovog prijatelja.

Tvrdi se da su ga sačekali ispred njegovih poslovnih prostorija i zatim odvezli u restoran u beogradskom zoološkom vrtu. Tamo su ga “ubeđivali“ udarajući ga bejzbol palicama po glavi i telu. Zatim su ga, navodno, stavili u automobil i rekli mu da ga vode u njihov privatni zatvor. Na kraju je M. E. obećao da će povući tužbu.

U oktobru 2012, godine Nikola je zajedno sa Lukinom ženom Barbarom uhapšen u Španiji u okviru zajedničke akcije bezbednosne službe Uprave kriminalističke policije Srbije i španske policije. Bojovići su uhapšeni zajedno sa još 22 člana kriminalne grupe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, osumnjičene za pranje novca i trgovinu narkoticima.

Oni su 30. oktobra prošle godine, nakon što su dvadeset dana proveli u pritvoru zatvora Fontakalent u Alikanteu pušteni na slobodu.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još