BusPlus okršaj dobio epilog: Putnik mora da plati 100.000, policajac 50.000 dinara

Međutim, prema sudskoj odluci i komunalni policajac Stefan Stanojević, koji je udario Cimbaljevića, moraće da plati kaznu od 50.000 dinara.

Prema nezvaničnim saznanjima, sudski postupak je sporazumno prekinut pošto su se obe strane dogovorile da povuku svoje krivične tužbe. Na preporuku tužilaštva i Cimbaljević i Stanojević će morati novčane kazne da uplate u humanitarne svrhe.

Ovaj incident izazvao je veliku polemiku u javnosti pošto je osvanuo i snimak na kojem se vidi kako Stanojević tri puta udara u stomak Cimbaljevića dok se on sve vreme drži za šipku u autobusu. Cimbaljević se teretio zbog ugrožavanja javnog reda i mira pošto nije hteo da napusti autobus, iako nije imao kartu, dok se istraga protiv Stanojevića vodila zbog zlostavljanja i mučenja.

Prvi osnovni sud nije ni pokrenuo optužnicu protiv drugog komunalnog policajca koji je učestvovao u incidentu pa je on, kako saznajemo, prošao nekažnjeno. Dražen juče nije želeo detaljnije da komentariše novčanu kaznu jer “još nije dobio ništa napismeno”.

"Očigledno je da su obe optužnice katastrofalno napisane čim sam ja dobio duplo veću kaznu. Sačekaću da zvanično dobijem obaveštenje pa ću onda odlučiti da li ću platiti taj novac ili ne", kaže Cimbaljević.

Draženov advokat Gordana Laketić nalazi se na službenom putu u Crnoj Gori pa će, kako kaže, tek danas moći nešto više da kaže o čitavom sudskom procesu. Ni u komunalnoj policiji nisu hteli da komentarišu odluku suda dok ne postane zvanična.

Pogledajte snimak incidenta:

Izvor: 24sata/Novi Magazin

Pogledajte još