Sindikati za 1. maj na ulicama Beograda

"Ovom šetnjom želimo da ukažemo vladi, ljudima koji se bave politikom i ekonomijom u ovoj zemlji da nismo zadovoljni trenutnim statusom", kazao je Mihajlović.

On je rekao da se godinama unazad priča o nekom poboljsanju i boljem standardu, ali smo, na žalost, svedoci da i dalje živimo u zemlji u kojoj je sve manje zaposlenih, da oni koji rade primaju plate od kojih jedva preživljavaju.

"Poslodavci često krše zakone i ne isplaćuju ni minimalac, ne uplaćuju poreze i doprinose, a za to nisu sankcionisani"
, dodao je Mihajlović.

"Jednostavno se u društvu ništa pozitivno ne dešava po tom pitanju i mi smo kao zastupnici radnika veoma nezadovoljni time. Hoćemo da se to stanje popravi i niko ne može da bude amnestiran drugim problemima koji ovu zemlju okupiraju", istakao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, vlada treba da se bavi prioritetima koje je i najavljivala, a to su povećanje zaposlenosti, investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Mihajlović je kazao da se opšte nezadovoljstvo neće generisati kroz taj dan, Praznik rada, ali da će, ukoliko bude potrebe, u nekom narednom periodu odvojiti više dana i napraviti neke veće proteste kako bi naterali vladu da ispoštuje zahteve.

U Sindikatu smatraju da je potrebno dodatno motivisati i radnike i građane da iskažu svoje nezadovoljstvo, jer ne vidi se nikakvo rešenje ovakve situacije.

Izvor: Kurir

Pogledajte još