Zavirite: Resavska pećina otvorena tokom praznika (VIDEO)

Cena ulaznica će biti ista kao i radnim danima, 350 dinara za odrasle i 300 dinara za učenike, a radno vreme pećine je od 9 do 20 sati, sa vodičem od 9 do 17 sati.

Kako je rekao Dragan Obradović, v.d direktora Javnog preduzeća Resavska pećina, ovu pećinu je od zvaničnog otvaranja 1. aprila, do sada posetilo oko 4.500 turista. Prošle godine Pećinu je posetilo 37.000 gostiju sa plaćenom ulaznicom.

Resavska pećina je od 2010. godine, kao spomenik prirode, član Međunarodne asocijacije turističkih pećina i jama (Internacional show caves Asociation) ISCA, a prošle godine je obeležila 40 od otvaranja za turiste i 50 godina od otkrivanja.

Resavska pećina je za turiste otvorena 1972. godine i najposećenija je pećina u Srbiji. Od 2.830 metara istraženog prostora, za posetioce je dostupno 800 metara.

Turistički radnici Despotovca, u okviru posete Resavskoj pećini nude i turističku turu - srednjovekovni manastiri: Manasija, Ravanica, Muzej ugljarstva Senjski rudnik, turistički kompleks Lisine sa vodopadom Veliki buk, najvišim u Srbiji.

U Resavskoj pećini turistička sezona traje do 15. novembra.

(Izvor: Tanjug, 021.rs)

Pogledajte još