Grozan savet kanadskog profesora: Jedite sline za jači imunitet!

0

Profesor Skot Nejper zajedno sa svojim studentima istražuje moguće zdravstvene koristi od konzumiranja slina iz nosa. On veruje kako upravo to može da pojača imunitet jer se na taj način u telo vraća mala i bezopasna količina bakterija.

Teorija kanadskog profesora Skota Nejpera, koju prenosi „The Daily Mail“, u skladu je sa mnogim sličnima koje sugerišu da što je higijena veća to je veći i broj alergija i autoimunih poremećaja.

On je u svoju studiju o koristi čačkanja nosa i konzumiranja slina uključio i studente koje je podelio u dve grupe – jedne koji jedu slinu iz nosa i druge koji u tome ne učestvuju. Nakon toga on će pratiti kako njihov imunološki sistem reaguje na nove navike.

Profesor Nejper očekuje da će mu se javiti veliki broj volontera kako bi došao do preciznijih rezultata da li jedenje slina jača imunitet.

Iz perspektive evolucije, mi smo se razvili u vrlo prljavim uslovima, pa možda ta naša današnja želja za čistom sredinom i nije previše korisna za nas – kaže profesor koji nije u usamljen u svojoj teoriji, jer postoje drugi naučnici koji veruju da grickanje noktiju jača imunitet.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.