DS dobila pojačanje: Vladimir Todorić preuzima resor za pravosuđe

0

Demokratska stranka (DS) predstavila je danas novog člana Vladimira Todorića iz Centra za novu politiku, koji će voditi stranački resor za pravosuđe.

Predsednik DS Dragan Đilas je istakao da je siguran da će Todorić svojim znanjem, kvalitetima i delovanjem u nevladinom sektoru doprineti radu DS.

Živimo u zemlji koja je imala reformu pravosuđa koja je izazvala dosta različitih mišljenja i svesni smo da nije urađena dobro do kraja, ali i u zemlji u kojoj su, posle izbora nove Vlade, bez ikakvog kriterijuma mnogi ljudi, koji nisu zaslužili da budu sudije, to postali, ocenio je Đilas.

Todorić je naglasio da, kao što Srbiji možda potreban novi početak, svakome od nas možda treba neki novi početak i nada, a DS je, uz sve greške koja je pravila i koja je
priznala, bila simbol bolje Srbije.

Mislim da je DS jedina stranka koja je smogla snage da se pogleda u ogledalo, prizna gde su bile greške i sačuva ono što je urađeno dobro – rekao je Todorić.

On je ocenio da je prošla Vlada počela sa hapšenjem kriminalaca, a ova Vlada je, zahvaljujući zakonu o amnestiji na slobodu pustila 2.000 osoba, pa će se na slobodi ranije naći Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam, Andrija Drašković i osuđeni za ubistvo Brisa Tatona.

Formirana je atmosfera u kojima je ektremistima omogućeno da prete linčom i likvidacijama, istakao je Todorić i naveo da se na mitinzima vladajućih stranaka pojavljuju zabranjene organizacije koje sve više radikalizuju situaciju u zemlji.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.