Priboj: Proširio se požar, gori 150 hektara šume

Tokom popodneva ugašeni su požari u mestu Klik, opština Prijepolje i u mestu Jarmovac, opština Priboj, ali, kako se navodi u saopštenju, vatrogasno-spasilačke ekipe iz preventivnih razloga redovno obilaze teren koji je bio zahvaćen požarom.

Gašenje požara na Crnom Vrhu, koji je izbio 21. aprila, pored nepristupačnosti terena, otežava i jak vetar promenljivog pravca.

Za sprečavanje širenja požara koriste se prirodne prepreke i radi se na izradi proseka na pojedinim mestima. Prema poslednjim informacijama, nema ugroženih objekata, navodi MUP.

Na gašenju požara trenutno je angažovano 70 vatrogasaca-spasilaca iz Prijepolja, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva i Niša sa 14 vatrogasnih vozila, kao i dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a koji su tokom popodneva izvršili 14 naleta.

U aktivnostima učestvuje i 15 radnika šumskog gazdinstva Prijepolje JP "Srbijašume“ sa svojom mehanizacijom i terenskim vozilima.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije prate razvoj situacije na terenu. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije ujedno upućuje apel građanima da u cilju sprečavanja pojave požara i izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine ne pale travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još