Jagodina: Napadač iz Mirijeva uhapšen posle potere

Nakon što je počinio ova dela, Đurđević je od prolaznika oduzeo "mercedes", a kad je u tom vozilu nestalo goriva, od sledećeg prolaznika "opel korsu". Na kraju je na trafici ukrao 15.000 dinara.

Đurđević je potom pobegao iz Beograda, ali je brzom akcijom policije uhapšen prilikom bekstva u roditeljsku kuću u selu Vranovac. Prilikom hapšenja kod osumnjičenog su nađeni i nož i pištolj kojim je počinio zločine.

Motiv za ranjavanje dve žene je ljubomora.

Interventne patrole tragale su za Đurđevićem od oko 15.00 časova. On je u ukradenoj "opel korsi", s druge strane, tragao za ljubavnikom svoje supruge, koju je sat vremena ranije ubo nožem.

Obračun supružnika dogodio se u Ulici bana Mladena u Učiteljskom naselju oko 14.30 časova. Tu je u porodičnoj kući, muž vezao suprugu, tukao i ubo nožem, ali je ona na sreću preživela napad.

On je od supruge tražio da prizna da ima ljubavnika, a zatim je naterao da otkrije i njegovo ime, nakon čega je uzeo pištolj i izašao iz kuće.

Nedugo zatim, u susednoj Ulici Paje Jovanovića, upucana je I.R. (28), za koju je dežurna lekarka Hitne pomoći dr Nada Macura rekla da je sa prostrelnim ranama stomaka prevezena u Urgentni centar.

Đurđevićeva žena je primljena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra sa teškim povredama očiju, ušiju, vilice i grudnog koša.

Policiju je o slučaju obavestio sin napadača, koji je u međuvremenu došao kući i zatekao ranjenu majku, koja mu je ispričala sve šta se desilo.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još