Spremite se: Biće gužve na putevima i prelazima

0

Auto moto savez Srbije saopštava da je ovoga jutra na graničnim prelazima putnička vozila trenutno zadržavaju oko 30 minuta. Najveća gužva sutra.

Prema informacijama Uprave granične policije, trenutna zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila su oko 30 minuta sa tendencijom porasta u popodnevnim časovima„, navodi AMSS. Zbog predstojećih praznika očekuje se pojačan saobraćaj na skoro celoj putnoj mreži, a posebno na izlazima iz većih gradskih sredina, na naplatnim rampama i graničnim prelazima.

Iz Sektora za naplatu putarine JP „Puteva Srbije“ obaveštavaju da će intenzivirati rad na naplatnim rampama i da će svi kanali za prolazak vozila biti neprekidno u funkciji 24 sata.

Iz JP „Puteva Srbije“ podsećaju i apeluju na vozače da nailskom na deonice, na kojima važi poseban režim saobraćaja zbog radova, budu dodatno oprezni, smanje brzinu kretanja svojih vozila i na taj način povećaju bezbednost putara.

Na putevima kroz klisure i useke, odnosno pored nestabilnih kamenih kosina, učestala je pojava odrona koje redovno uklanjaju od strane dežurne službe JP „Putevi Srbije“.

AMSS podseća motorizovane gradjane da im članstvo u AMS S može obezbediti velike uštede, ali i doneti sigurnost, bilo gde da imaju problem na putevima – u Srbiji ili u kontinentalnom delu Evrope.

Medjunarodna odvlašćenja (medjunarodne vozačke dozvole i medjunarodna ovlašćenja za upravljanje tudjim vozilom u inostranstvu) motorizovani gradjani mogu nabaviti u poslovnicama AMS S širom Srbije.

Medjunarodno ovlašćenje za upravljanje tudjim vozilom obavezan je dokument u inostranstvu, osim za Crnu Goru.

Zeleni karton, koji je zamena za polisu osiguranja u inostranstvu, obavezan je dokument za Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Rusiju, Belorusiju, Ukrajinu, Moldaviju, Albaniju, Tursku, Izrael, Iran, Maroko i Tunis, dok za zemlje Evropske unije i Švajcarsku nije potreban.

Pribavlja se kod osiguravajuće kuće kod koje je osigurano vozilo.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 106 saobraćajnih nezgoda, 57 lica je teže i lakše povredjeno, a jedno lice je poginulo.

U Beogradu su zabeležene 54 nezgode, a 20 lica je povredjeno.

Izvor: Tanjug/B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.